Obras

C.A.P a Tordera

El programa s’organitza en un rectangle d’uns 30 x 50 metres, situat a la part més alta del solar. Aquest primer rectangle renuncia a un rectangle menor en una cantonada creant un petit espai públic previ a l’accés a l’edifici.

Des de l’entrada, s’arriba a un vestíbul que dona accés a l’àrea d’educació sanitària, les àrees assitencials, l’àrea d’atenció continuada i, a través d’un accés restringit, al nucli que porta a les àrees de personal, emmagatzematge i instal·lacions.

Les àrees assistencials s’organitzen en grups de quatre consultes, a fi de fragmentar les sales d’espera. Un pati acompanya cadascuna de les sales d’espera, garantint així la presència de llum natural. Els acabats de les sales d’espera permetran, principalment a través del seu color, oferir una identitat a les diferents àrees i una sensació d’orientació als usuaris. Les consultes s’il·luminen també a través d’aquests patis. Tots els espais, a excepció de sanitaris i magatzems, disposen de llum natural.

S’utilitzen dos tipus de maó de color negre per a l’envoltant exterior: a les zones inferiors un maó esmaltat brillant i, a les superiors, esmaltat mat. En funció de l’orientació i de l’hora del dia, la diferència entre els dos acabats es disòl o s’exagera, oferint un interessant joc d’ombres i reflexos. Aquesta envoltant opaca i protectora contrasta amb el color i la lluminositat dels espais interiors.

Finalista
III Muestra de Arquitectura del Maresme
Datos

Modalidad Edificios de uso no residencial de promoción pública.

Uso

Dirección Dr. Carreras, 29
Tordera
Barcelona (España)

Autores
Arquitectura
  • Carles Muro
Promotor
  • Servei Català de la Salut / GISA
Contratista
  • Constructora San José
Otros técnicos
  • Ferran Pelegrina i Associats