Obras

Conjunt de 8 llibrets

El conjunt de 8 llibrets que formen la col·lecció “Habitatge i Ciutat” sorgeixen a partir d’algunes de les classes del curs de Projectes de tercer (tardes) a l’ETSAB. Aquests textos prenen com a referència edificis exemplars d’habitatge i reflexionen sobre qüestions al voltant del projecte residencial i el seu encaix urbà.

Hem editat algunes d'aquestes classes on l'aproximació a edificis exemplars d'habitatge es relaciona amb aspectes que més incideixen al desenvolupament del projecte residencial, intentant produir un cert material d'anàlisi al voltant dels esmenats conceptes. D'aquesta manera, l’agregació, els espais de comunicació, la superposició de trames en façana, la relació entre espai servidor i espai servit, les estratègies modulars aplicades als sistemes constructius, la importància de la planta o la indissociable vinculació de l'habitatge amb l'espai públic han estat alguns dels temes proposats.

Cadascun d’aquests llibrets és una mica diferent donat que intenten ajustar la seva maquetació a una correcta relació, a l’igual que les classes, entre imatge i text. A la pàgina web del curs www.habitatgeiciutat.com poden consultar-se de manera detallada a l’apartat ‘publications’ els 8 llibrets publicats.

Títols de la col·lecció “Habitatge i Ciutat”

una trama moderna. a propòsit de peabody. jordi badia

l’escala. element de comunicació i espai col·lectiu. antoni ubach

espacio servidor. espacio servido. marta peris

unidad de agregación. josep ferrando

habitatge i ciutat, un únic projecte. charlottenburg-nord, berlín 1956. pere joan ravetllat

plantes pròpies. joan pascual argenté

estructuras habitables. ibon bilbao

reflexions sobre l’art de projectar o com es comença un projecte. esteve bonell

Projectes Tercer Curs tarda. Habitatge i Ciutat. ETSAB. UPC.

Professor responsable: Pere Joan Ravetllat.

Professors: Jordi Badia, Ibon Bilbao, Josep Bohigas, Esteve Bonell, Josep Ferrando, Joan Pascual, Marta Peris, Núria Sabaté, Antoni Ubach.

Col·laboració a la docència: Jaime Batlle, Raül Avilla, Pau Bajet.

Disseny gràfic i maquetació: Miquel Mariné, Núria Sabaté.

Premios de Vivienda Social de Cataluña 2012
Datos

Modalidad Investigación y difusión

Autores
Autor
  • Projectes Tercer Curs tarda. Habitatge i Ciutat. ETSAB. UPC. Professor responsable: P.J.Ravetllat. Professors: J.Badia, I.Bilbao, J.Bohigas, E.Bonell, J.Ferrando, J.Pascual, M.Peris, N.Sabaté, A.Ubach