Premios

Habitatge unifamiliar aïllat

Es tracta d’un habitatge unifamiliar aïllat que s’estructura en tres nivells: essent el nivell més baix per a la planta soterrani un volum soterrat.

Donada la situació de la parcel·la respecte la trajectòria del sol, i que la topografia que presenta el terreny és en pendent cap a sud, la casa es col·locarà més aprop dels límits llevant-nord-ponent, a les cotes més altes i assolellades.

El límit ponent, d’accés des del carrer de Sant Sebastià, correspon a la part més alta de la parcel·la. Aquesta situació permetrà que la façana sud i oest de la casa, a la qual donen la majoria d’estances, rebi el màxim de sol, i que des de la planta pis es presentin vistes cap al paisatge.

A la planta baixa hi haurà el garatge per 2 vehicles.

A la planta semisoterrani hi haurà la sala d’instal·lacions amb la caldera per al subministrament d’aigua calenta sanitària i la calefacció i la centralització del sistema de calefacció per terra radiant mitjançant panells de captació solar.

L’accés al garatge de vehicles es farà des de la façana de la parcel·la al límit ponent.

La planta semisoterrani es comunica amb la planta baixa mitjançant l’escala interior col·locada adjacent a la façana ponent.

L’entrada a la casa és a la façana ponent i és al nivell de la planta baixa.

A la planta baixa hi ha la cuina amb un gran finestral a sud i la sala-menjador amb grans obertures finestrals i balconeres orientades també a sud que donen a la terrassa pavimentada amb fusta.

L'habitació en planta baixa compta amb el seu bany que conté lavabao, inodor i dutxa.

La planta pis a la qual s’hi arriba des del darrer tram de l’escala té un espai obert destinat a despatx-llibreria, amb un gran finestral a sud.

La resta de la planta conté tres habitacions i una cambra de neteja-safareig amb accés a una terrassa exterior descoberta.

L’habitació principal està orientada a sud i té una terrassa sobre la sala-menjador de la planta baixa. A aquesta habitació s’hi accedeix des del passadís distribuïdor. Aquesta habitació té un bany propi i un vestidor amb finestra a llevant.

Les altres dues habitacions tenen finestres a ponent amb vistes al carrer de Sant Sebastià.

Al fons del passadís hi ha el bany general de la planta pis.

Presentado
III Muestra de Arquitectura del Maresme
Datos

Modalidad Edificios de vivienda unifamiliar de promoción privada.

Uso

Dirección C/ Sant Sebastià, 35
Cabrils
Barcelona (España)

Autores
Arquitectura
  • Sergi Planas López
  • Xavier Rovira Ricart
Promotor
  • Victoria Piera Fanlo
Contratista
  • Construmar s.l.