Premios

Restaurant La Sal del Varador

A partir de dues cobertes inclinades lleugerament decalades, paral·leles al passeig i obertes al mar s'articulen dos cossos que agrupen, per una part, els espais servits (a sud i vistes a la platja), i per l'altre, els de servei (a nord i tancat).

El volum principal conté el menjador i porxo exterior.A l’estiu les portes corredisses del menjador s’obren i el fan tot exterior. Al segon volum, la caixa de fusta que tanca cap el nord, es situen els serveis.

La secció respon a criteris mediambientals. A l'estiu es reforça la protecció solar, el ràfec s'allarga amb un brise-soleil corredís, i es facilita la ventilació creuada. Al hivern, la menor inclinació del sol, escalfa la solera, que actua d'element d'inèrcia i radiació.

És una construcció en sec, per criteris de sostenibilitat i terminis curts d'obra. La solució és la més sostenible per cada element constructiu:

Estructura: Pilars metàl·lics i bigues de fusta.

Tancaments façana:

Nord: ventilada de termoargila, planxa de suro, cambra d'aire i acabat exterior de taulell d'alta densitat.

Sud: balconeres amb vidres de seguretat, cambra i trencament de pont tèrmic.

Coberta:ventilada de capa exterior de taulell de fusta i membrana autoprotegida, cambra d'aire i doble panell suro acabat en cuperitzat.

III Muestra de Arquitectura del Maresme
Datos

Modalidad

Uso

Dirección Passeig Marítim, 190
Mataró
Barcelona (España)

Autores
Arquitectura
  • Sílvia Ollé Cortés
  • Roger Jornet Ginesta
  • Roberto Aparicio Trigueros
Promotor
  • LA PALETA SCCL
Contratista
  • LA PALETA SCCL
Otros técnicos
  • HECTOR APARICIO TRIGUEROS