Premios

Blanc i Negre

La parcel·la es situa a la part alta de la Urbanització Golf Maresme, gaudint d'unes privilegiades vistes cap al mar.

La diferència de nivell existent entre la cota del carrer i el terreny, la forma rectangular del mateix en sentit nord-sud i la relació amb les parcel·les veïnes, van marcar la solució adoptada.

Dos volums sobreposats marquen el desenvolupament de la vivenda. La forma d'aquests volums i la decisió de situar-los el més pròxims a la llinda oest, permetia obrir la vivenda cap al costat oposat, dotat de millors vistes i orientació.

Un primer volum amb aplacat de pedra blanca resol l'accés des del carrer a través d'una rampa per el accés rodat i una passera en voladiu. Aquí es situa la zona de nit, orientada a est, i protegida de les vistes veïnes.

Un segon volum, aplacat amb peces de basalt, s'assenta sobre el terreny i conté les estances de dia, relacionant-se directament amb el jardí i la zona de piscina i chill-out. La superposició de tots dos cossos genera una gran porxada davant de la sala d'estar, protegint-la de l'excés de radiació solar.

Al soterrani es situen les zones tècniques, i unes sales polivalents, que ventilen i s'iluminen directament a través de patis.

Presentado
III Muestra de Arquitectura del Maresme
Datos

Modalidad Edificios de vivienda unifamiliar de promoción privada.

Uso

Dirección C/ de les fonts, 11
Sant Vicenç de Montalt
Barcelona (España)

Autores
Arquitectura
  • Jordi Roger Tolsa
Contratista
  • Gecoinsa S.A.
Otros técnicos
  • Ferran Casas Hubach
  • David Codinach Sala
  • Joan Carles Marí
  • Marta Casas Marín