Premios

Casa dinou, es el resultat vers les necessitats d’una família jove amb dos fills.

Es situa a segona línia de mar en una parcel·la rectangular de 457 m2 amb orientació est-oest, rodejada d’edificacions entre les que apareixen uns buits per on es pot gaudir del mar.

Degut a les limitacions de superfície hem intentat dissenyar una casa sense límits, oberta al exterior per terra i aire, busca’n aquelles mirades del entorn que no volem oblidar, el mar, la muntanya, el cel ...

Se’ns demana una casa molt funcional que aprofiti el màxim el seu espai , es planteja una planta baixa diàfana amb grans obertures que trenquen els límits amb el jardí , on trobem una escala situada en un doble espai amb una obertura zenital que ens fa perdre la percepció espacial.

Una passarel·la suspesa ens separa els dos volums de la planta superior, des d’on es pot gaudir d’una vista formidable, un pel repòs dels pares i l’altre el racó dels nens.

La ubicació de les obertures en cada una de les estances busca l’horitzó del mar , situant en les habitacions dels nens els forats a les cantonades, potenciant una d’elles com mirador per jugar. Des del dormitori principal , un gran buit per contemplar el port d’Arenys i des del llit una escletxa a la muntanya, un paradís al capvespre. Espai diàfan on es confonen dormitori, vestidor i sala de bany , un forat al sostre de la dutxa emfatitza l’ efecte que l’aigua cau del cel.

El safareig s’integra dins la volumetria de la façana mitjançant uns talls longitudinals a la seva pell.

La sala de bany dels nens es resol amb un joc de volums i colors, per una franja vertical al doble espai busquem la llum i una obertura al sostre ens apropa al cel.

La volumetria del conjunt neix com a resultat de la recerca de les vistes.

Una mateixa pell de pedra arenisca blanca envolta tota la casa de la que surten tres volums negres, l’obertura mirador de l’habitació dels nens, l’escletxa longitudinal del dormitori principal i el sortint de vidre del menjador.

La planta baixa està formada per quatre peces, una a cada extrem i dos volums més alts al mig, un al menjador coronat per una llosa vista de formigó i l’altre al doble espai. Tots ells es fonen en un únic ambient.

En la planta superior, el volum de la zona dels nens es trenca per deixar pas al pati del safareig, com a conseqüència el bany es converteix en el porxo d’entrada de la casa, el volum resultant es forra amb un panel.lat de fusta.

A l’altra banda, la zona dels pares, el volum s’allarga per formar una terrassa coberta, la seva paret lateral es trenca per deixar pas a la muntanya. Aquesta prolongació volada es transforma en el porxo de la piscina en planta baixa.

Moltes idees que es fonen, donant com a resultat aquest projecte.

Presentado
III Muestra de Arquitectura del Maresme
Datos

Modalidad Edificios de vivienda unifamiliar de promoción privada.

Uso

Dirección Avinguda Castellmar 19
Canet de Mar
Barcelona (España)

Autores
Arquitectura
  • Marta Vilalta Calmet
  • Guillermo Munuera Ortuño
Promotor
  • Privado
Otros técnicos
  • Raül Nuñez Lacarra
  • Mònica Obiols Magallón