Premios

Edifici comercial a la Baixada de les Espenyes

Edifici de planta baixa i dos pisos,en un solar a tocar a les restes de la muralla del segle XVI de Mataró.

La situació topogràfica,la funció de l’edifici com a tancament lateral de la plaça de Can Xammar convertia el solar i l’edifici en un punt molt específic i singular.

La proposta volumètrica es planteja sobre dues premisses.

La primera:fer possible la màxima visió de la muralla des de la plaça mitjançant dues grans volades en la part de mar i muntanya faciliten les vistes sobre la muralla.

La segona:seguir l’estructura parcel·laria del casc antic de Mataró convertint el solar de planta irregular en una de rectangular.

La petita dimensió de la parcel·la convertida en una peça aïllada dins de l’estructura urbana,la necessitat que l’edifici estructurés la plaça,l’estructura portant per aguantar les dues volades i la necessitat que l’edifici agafés una imatge abstracte per separar-se conceptualment de la imatge figurativa de la muralla porten a la definició formal i constructiva del nou edifici.

Finalista
III Muestra de Arquitectura del Maresme
Datos

Modalidad Edificios de uso no residencial de promoción pública.

Uso

Dirección BAIXADA DE LES ESPENYES NUM. 4-6
Mataró
Barcelona (España)

Autores
Arquitectura
  • Manel Brullet Tenas
  • Rosa Brullet Coll
Promotor
  • PUMSA
Contratista
  • Dentell
Otros técnicos
  • Carles Gelpi
  • Xavier brullet i associats slp
  • Pere Roig