Premis

Edifici comercial a la Baixada de les Espenyes

Edifici de planta baixa i dos pisos, en un solar a tocar a les restes de la muralla del segle XVI de Mataró. La situació topogràfica, la funció de lâ € ™ edifici com a tancament lateral de la Plaça de Can Xammar convertia el solar i lâ € ™ edifici en un punt Molt especÃfic i singular. La Proposta volumètrica és planteja sobre Dues premisses. La primera: fer possible la mà xima visió de la muralla des de la Plaça mitjançant Dues Grans volades a la part de mar i muntanya facilitin els vesteixes sobre la muralla. La segona: seguir lâ € ™ estructura parcel·la · laria del Casc Antic de Mataró convertint el solar de planta irregular en una de rectangular. La petita dimensió de la parcel·la · la convertida en una peça aïllada dins de de lâ € ™ estructura urbana, la necessitat que lâ € ™ edifici Estructura © s la Plaça, lâ € ™ estructura portant per aguantar Les dues volades i la necessitat que lâ € ™ edifici Agafa © s una imagen Abstracte per separar-se conceptualment de la imatge figurativa de la muralla portin a la definició formal i constructiva de l'nou edifici.

Finalista
III Mostra d’Arquitectura del Maresme
Datos

Modalidad Edificis d'ús no residencial de promoció pública.

Uso

Dirección BAIXADA DE LES ESPENYES NUM. 4-6
Mataró
Barcelona (Espanya)

Autores
Arquitectura
  • Manel Brullet Tenas
  • Rosa Brullet Coll
Promotor
  • PUMSA
Contractista
  • Dentell
Otros técnicos
  • Carles Gelpi
  • Xavier brullet i associats slp
  • Pere Roig