Notícies

Guanyador Pritzker Architecture Prize 2014

dilluns, 24 de març de 2014
Guanyador Pritzker Architecture Prize 2014

Avui 24 de març s'ha donat a conèixer el guanyador del Pritzker Architecture Prize, un dels premis més importants dins del món de l'arquitectura.

Aquest guardó té com a objectiu honorar cada any a un arquitecte / a (o grup d'arquitectes / as) el treball realitzat demostri una combinació de qualitats com talent, visió i compromís; que s'hagi produït contribucions importants i significatives a la humanitat ia l'arquitectura.

GUANYADOR

- SHIGERU BAN (Tòquio, Japó. 1957)

Curtain Wall House, Tòquio, Japó, 1995

Centre Pompidou-Metz, França, 2010

El jurat (format per: El Lord Palumbo, Alejandro Aravena, Stephen Breyer, Yung Ho Chang, Kristin Feireiss, Glenn Murcutt, Juhani Pallasmaa i Ratan N. Tata) ha atorgat el premi a l'arquitecte japonès per la seva arquitectura creativa i d'alta qualitat en situacions extremes, dominades per desastres naturals; pel seu enfocament innovador, sobretot en relació amb materials i estructures, present en totes les seves obres; el seu sentit de la responsabilitat com a arquitecte, endinsant-se en nous camps, i obrint-li pas a l'arquitectura en tots ells; i per ser un arquitecte directe i honest.

La cerimònia de lliurament del premi tindrà lloc el 13 de juny al Rijksmuseum d'Amsterdam, on se li concedirà al premiat la medalla de bronze i una dotació econòmica de 100.000 $.

Cardboard Cathedral, Christchurch, Nova Zelanda, 2013

Per a més informació sobre el Premi:

http://www.pritzkerprize.com/