Notícies

Guanyadors Alvar Aalto Medal 2015

dimecres, 04 de febrer de 2015
Guanyadors Alvar Aalto Medal 2015

La Alvar Aalto Foundation ha informat del nomenament dels guanyadors de la Alvar Aalto Medal 2015.

El Guardó, dissenyat pel mateix arquitecte el 1967, és atorgat cada tres anys a aquell arquitecte o estudi d'arquitectura la tasca professional ressalti la creativitat arquitectònica. Aquesta distinció no premia tota una carrera dedicada a l'activitat del desenvolupament arquitectònic, no una obra concreta.

JURAT

- Rainer Mahlamäki (Finlàndia)

- Simo Freese (Finlàndia)

- Wessel de Jonge (Països Baixos)

- Dorte Mandrup-Poulsen (Dinamarca)

A més d'incloure en el comitè a representants de la Alvar Aalto Foundation, el Museu Finès d'Arquitectura, la Societat Finesa d'Arquitectura i l'Associació Finesa d'Arquitectes.

PREMIS

Nieto Sobejano Arquitectes són els guanyadors d'aquesta edició de 2015, que segons el Jurat "van ser noms claus en la nova onada de l'arquitectura espanyola, la qual va emergir a finals dels anys 70. Les arrels de la seva arquitectura radiquen a Espanya, i la seva història i cultura de múltiples capes. Les seves obres parlen un llenguatge silenciós, el que demostra que la condició prèvia de l'arquitectura és una profunda comprensió de la cultura local i el context del seu disseny ".

Els arquitectes espanyols s'uniran a grans noms del món de l'arquitectura que també han collida el Premi com Steven Holl, Álvaro Siza, Tadao Ando i Jorn Utzon, entre d'altres.

MUSEU Madinat al-Zahra per Nieto Sobejano Arquitectes (Còrdova, Espanya)

Més informació:

http://www.alvaraalto.fi/index_en.htm