Notícies

Creu i Ortiz nomenats Cavallers de la Real Ordre del Lleó Neerlandès

dimecres, 16 de abril de 2014
Creu i Ortiz nomenats Cavallers de la Real Ordre del Lleó Neerlandès

Els arquitectes Antonio Cruz i Antonio Ortiz seran nomenats Cavallers de la Real Ordre del Lleó Neerlandès pel seu Remodelació del Rijksmuseum a Amsterdam.

La distinció, concedida pel Rei Guillem Alexandre, és l'ordre civil més prestigiosa i antiga dels Països Baixos i honora a aquelles persones que destaquen per la seva extraordinària contribució a la societat holandesa.

Segons l'Ambaixada del Regne d'losPaíses Baixos: "Ha arribat el moment de retre homenatge als artífexs de la remodelació del Rijksmuseum per l'excel·lent treball realitzat a Amsterdam".

No només les institucions holandeses lloen el projecte, la Creu i Ortiz han estat elogiats per la crítica nacional i internacional, i per si fos poc, les dades del museu acompanyen l'èxit de la intervenció arquitectònica, rebent 2,8 milions de visitants (superant el percentatge de públic nacional a l'estranger per primera vegada en anys).

Els arquitectes sevillans rebran la condecoració per part de Cornelis van Rij (Ambaixador del Regne dels Països Baixos a Espanya) el dimarts 22 d'abril, en el Cercle de Belles Arts de Madrid. Previ a l'acte de lliurament, se celebrarà una taula rodona en la qual participaran Luis Fernández-Galiano (arquitecte i director de la revista Arquitectura Viva), Jo Coenen (ex arquitecte de l'Estat) i Wim Pibes (director del Rijksmuseum). Tindrà lloc, la vigília de l'esdeveniment, la projecció del documental El Nou Rijksmuseum de la realitzadora Oeke Hoogendijk.