Notícies

Guanyador de la Thomas Jefferson Medal in Architecture 2014

divendres, 18 de abril de 2014
Guanyador de la Thomas Jefferson Medal in Architecture 2014

La Thomas Jefferson Foundation at Monticello, conjuntament amb la Universitat de Virgina han decidit atorgar la Thomas Jefferson Medal in Architecture 2014 a Toyo Ito.

Aquesta distinció premia aquelles arquitectures que alberguen una intenció d'abraçar els esforços en què Thomas Jefferson va sobresortir i es va interessar.

Són molts els noms que han rebut aquest guardó des de la seva primera edició el 1966, quan es va condecorar a un dels arquitectes més importants de tots els temps, Mies van der Rohe. Ho han seguit Alvar Aalto, Josep Lluís Sert, Frei Otto, Jane Jacobs i Rafael Moneo, entre molts altres.

Segons Kim Tanzer, degà de la Universitat de Virgina Escola d'Arquitectura: "L'arquitectura és alquímic, transformant la pragmàtica del lloc, estructura, el programa i el recinte en alguna cosa mai abans experimentat. [...] L'obra de Toyo Ito té aquesta qualitat; tant etèria com totalment connectada a terra, fantàstica i pràctica, la seva arquitectura ens ajuda a imaginar noves formes de l'experiència humana "

Però, no és altre que el propi Ito qui defineix millor aquesta arquitectura, apel·lant a les necessitats d'alliberar la societat d'infraestructures restrictives mitjançant la creació d'espais en els quals la població pot sentir algun grau d'alleujament i llibertat.

Per a més informació:

https://news.virginia.edu/content/2014-thomas-jefferson-foundation-medals-will-go-toyo-ito-kenneth-feinberg-jim-webb